Osnovano dobrovoljno vatrogasno društvo Podcrkavlje

Osnovano dobrovoljno vatrogasno društvo Podcrkavlje

Objavljeno: 12.04.2015. - Objavio: Administrator

Dana 10. travnja 2015. godine u 20.00 sati, na prijedlog inicijativnog odbora za osnivanje DVD-a Podcrkavlje, osnovano je dobrovoljno vatrogasno društvo Podcrkavlje!

Inače osnivanje DVD-a je zakonska obveza za svaku jedinicu lokalne samouprave, pa tako i Općina Podcrkavlje ovime ispunjava svoju obvezu. DVD Podcrkavlje dobrovoljna je, stručna, humanitarna i nestranačka Udruga dobrovoljnih vatrogasaca od interesa za Republiku Hrvatsku u djelatnosti zaštite od požara, a sukladno ciljevima koji su pobliže određeni Statutom Udruge i Programom rada.

Osnivačkoj Skupštini DVD-a Podcrkavlje prisustvovali su novoučlanjeni članovi Skupštine ( 41 član ), te gosti i uzvanici. Donesene su važne Odluke potrebne za osnivanje i upis u Registar udruga, te su usvojeni Statut i Poslovnik DVD-a Podcrkavlje. Također su i izabrani potrebni članovi u radna tijela DVD-a ( predsjednik, potpredsjednik, Upravni odbor, Nadzorni odbor, Sud časti ), te je sada na njima zadatak upisa u Registar udruga, a zatim daljnji postupci na ustrojavanju DVD-a.

Za predsjednika je izabran gosp. Mato Kovačević iz Dubovika, koji se zahvalio na ukazanoj časti i povjerenju. Prisutnima su se prigodnim riječima obratili načelnik Općine gosp. Tomislav Trtanj i zapovjednik vatrogasne zajednice BPŽ gosp. Stjepan Županić.

Na kraju je voditelj sjednice Osnivačke Skupštine gosp. Vlado Tadijanović utvrdio da je dnevni red iscrpljen i zaključio Skupštinu. Zahvalio se svim nazočnim, te ih pozvao na prigodni domjenak i druženje.

izjava o pristupacnosti

Dokumenti:

Procjena rizika

Korisne poveznice: